De Bloemlezing *[Anthologie, Florilegium of Analecta]


De Bloemlezing staat garant voor een kwalitatief aanbod tweedehandsboeken. 

In hoofdzaak non-fictie in de meest ruime zin van het woord. Van puur wetenschappelijk, via een literaire benadering tot een luchtige kijk op onderwerpen en thema's zoals: architectuur, antropologie, biografieën, gespecialiseerde culinaire uitgaven, esoterie, filosofie, heemkunde en streekgeschiedenis, geschiedenis en politiek, kunst in alle facetten, enz., evenals literaire en bibliofiele uitgaven, oudere uitgaven en collectibles.

Met ruim 30 jaar ervaring in de wereld van het tweedehandsboek, hebben wij een uitgebreide collectie opgebouwd. Dit is een officiële webshop met slechts een beperkte selectie boeken uit deze collectie. Wat u hier niet vindt, hebben wij misschien wel op voorraad. Neem gerust contact op met uw specifieke vragen. Wij staan u graag te woord. De online collectie is voortdurend in beweging. Met regelmaat worden nieuwe items toegevoegd. Volg ons op de voet! 

Wij kopen ook boeken aan. In hoofdzaak i.v.m. kunst en cultuur, streekgeschiedenis, historische en wetenschappelijke non-fictie, Neem vrijblijvend contact op. 

Bestellen kan rechtstreeks via de webshop/winkelkar. Of zo u verkiest via mail. 

Betaalmogelijkheden: Overschrijving, Creditcard of Paypal. Bij afhaling: Cash of via Payconic/ Bank App. Bestellingen worden vooraf betaald. Verzending na ontvangst betaling. Gelieve bij betaling steeds het referentienummer van het boek te vermelden. U vindt dat onderaan de beschrijving van het boek. 

Bestellingen worden met zorg behandeld en verpakt. Geschenkverpakking mogelijk op aanvraag. Levering: 3-4 werkdagen.

Prijzen zijn exclusief verzending. Shipping costs not included.

Tarieven: Binnen België via Bpost: Thuisadres €6,50 / Postpunt, kantoor of automaat €4,75. Gratis verzending binnen België vanaf aankoop €50 //Naar Nederland: Via DPD: €10 // Binnen EU: op aanvraag (€10-25) // Nieuw: nu ook via Mondial Relay (afhaalpunt): Binnen België: €4,75// Naar Nederland: €7,00

Shipping Costs: Within Belgium: Bpost €6,50/€4,75 (free from €50 on)//To The Netherlands: DPD: €10 // Within EU: ask for prices (€10 to €25) 

Afhalen is mogelijk op afspraak. Voor meer info hieromtrent zie: Contact 

Retourvoorwaarden: Aankopen kunnen worden teruggestuurd in de oorspronkelijke staat uiterlijk 14 dagen na ontvangst. Retourkosten zijn voor rekening van de koper.

***

'Een bloemlezing is de literaire term voor een verzameling van de mooiste en beste stukken uit poëzie of proza. Ook wel: anthologie (Grieks: 'anthologia'), florilegium (Latijn voor 'bloemlezing') of analecta (Grieks voor 'uitgelezen stukken'). Het woord 'bloemlezing' kwam in de achttiende eeuw in zwang als letterlijke vertaling van het Griekse 'anthologia'; voordien gebruikte men wel al het woord 'bloemkrans'.

Een bloemlezing bestaat doorgaans uit werk van meerdere schrijvers, maar kan ook uit het werk van één schrijver zijn samengesteld. Een bloemlezing kan werk bevatten uit een bepaald tijdvak, een bepaalde literaire stroming of een bepaald genre, maar kan ook thematisch zijn.

Bij bloemlezingen wordt veelal gekozen voor het beste werk van een auteur, met als beperking dat de smaak van de samensteller natuurlijk bepalend is voor de samenstelling.'    -   Bron: Wikipedia